Tapetointi

Harjoittelin tapetoimista koulun työsalilla loossissani. Valitsin kuviollisen paperitapetin, joka on sen ohjeiden mukaan erittäin valonkestävää, kestää voimakasta pesua, liisteri levitetään tapettiin, vuodissa on tasakohdistus ja kuviovälin korkeus on 32cm. On tärkeää valita saman huoneen tapetointiin rullia, jotka ovat kaikki samaa painoerää.

Työvälineet tapetointiin.


Aloitin mittaamalla huonekorkeuden ja leikkasin rullasta muutaman vuodan valmiiksi oikean pituisiksi. Jokaiseen vuotaan jätetään leikkuuvaraa 5-10cm. Liisterinä käytin McMullen & Valentinen tapettiliisterijauhetta, joka sekoitettiin veteen (n. 7 litraa) ja sen annettiin turvota. Levitin liisteriä reilusti ensimmäiseen vuotaan, taittelin sen kevyesti ja jätin vettymään/turpoamaan. Sillä välin merkkasin seinän ikkunapuolelle aloituskohdan laseria apuna käyttäen.

Liisterijauhe.



Vuota sai vettyä noin 5 minuuttia.


Kiinnitin ensimmäisen vuodan kohdistusviivan mukaan ja painelin ilmakuplat pois harjaamalla tapettia ylhäältä alas ja keskeltä sivuille. Yläreunaan jätin ns. valoviivan eli leikkasin katkoteräveitsellä tapetin noin sentin päästä kattolistan alta ja alareunaan jätin muutaman millin tapettia, joka kaartui jalkalistan päälle peittäen seinän ja listan välisen raon. Ikkunan ympärillä oleviin listoihin tein samanlaisen leikkauksen. Seuraavat vuodat kiinnitin edelliseen puskusaumalla ja jokaisen vuodan kiinnityksen jälkeen tulee tarkistaa, että onko tapetin pintaan tullut liisteriä ja tällöin poistaa se pyyhkimällä kostealla ja puhtaalla sienellä.





Kommentit

Suositut tekstit