Vanha tuoli

Työsalille tuotiin vanha puinen tuoli, jonka saimme uudeksi projektiksi työparini kanssa. Ensin poistimme vanhan maalipinnan kuumailmapuhaltimella ja kaapimella, sekä hioimme tuolin (hiekkapaperit nro. 120 ja 180) mahdollisimman sileäksi. Asiakas halusi tuolista talonpoikaispunaisen, joten pohjamaalauksessa käytimme Jehu-maalia, jonka sävytimme punaruskealla pastalla, jotta se vastaisi enemmän tuolin lopullista väriä. Pohjamaalin jälkeen kittasimme isoimmat kolhut ja rakoset snikkerillä.




Sävytetty pohjamaali.


Pintamaalin pääsimme tekemään tällä kertaa itse alusta lähtien. Lasilevylle laitettiin kasa halutun väristä pigmenttiä ja sen sekaan lisättiin pellavaöljyä, ja niitä alettiin hiertämään tasaiseksi massaksi. Kun massa oli valmis, se laitettiin purkkiin ja sekaan lisättiin vielä serotiinia (kuivike, n.1-5%) ja puutärpättiä (n. 20%).







Maalasimme tuolin kolmeen kertaan, että pinnasta tuli tasainen, ja jokaisen kerroksen välissä tehtiin välihionta hiomapaperilla nro. 320. Lopuksi Vahasimme tuolin Kymin Palokärjen Kovalla entisöintivahalla.




Kommentit

Suositut tekstit