Laakaovi ja kynnys

Asiakas toi koululle vanhan laakaoven ja kynnyksen, joita aloimme työparini kanssa työstämään. Hioimme ovesta vanhat maalit hiomakoneella (hiekkapaperi nro. 120) ja pohjamaalasimme sen Cellon Cristal Aqua Primerilla. Koska ovi kuuluu vanhaan rakennukseen, maalasimme sen telalla ja siveltimellä ruiskumaalauksen sijaan, jotta siinä säilyisi käsityön henki. Ensin maali telattiin patteririssalla ja siloitettiin sitten leveällä siveltimellä alhaalta ylös kevyesti vetäen, tämä toistetaan aina suunnilleen rissan levyisillä kaistaleilla, ettei maali ehdi kuivua ennen siloitusta. Oven sivut maalattiin pienemmällä siveltimellä.




Pohjamaali.




Pohjamaalin jälkeen kittasimme kolot ja halkeamat snickerisilotteella. Yksi kulmista oli haljennut pitkälle, joten poistimme rikkinäisen puuosan ja laitoimme tilalle kemiallista puuta. Hioimme kittaukset ja kemiallisen puun, pohjamaalasimme kyseiset kohdat ja teimme välihionnan (hiekkapaperi nro. 180).


Kemiallinen puu.

Kemiallisella puulla paikattu kulma hiomisen jälkeen.

Ensimmäinen pintamaalikerros tehtiin samalla tavalla kuin pohjamaali, rissalla ja leveällä siveltimellä. Maalin kuivutta välihioimme (nro. 320) ja maalasimme lopullisen pintamaalin.

Pintamaali.


Kynnyksen hioimme (hiekkapaperi 80 ja 120) ja tasasimme siitä isoimmat kolot puukitillä ja kemiallisella puulla. Hioimme pinnan aivan sileäksi (nro. 80 ja 180) ja lakkasimme sen kestävällä uretaanialkydilakalla. Kittaukset olivat aivan erivärisiä kuin itse puu, joten sekoitimme taiteilijaöljyväriä lakkaan ja levitimme sitä kittauskohtien päälle. Niiden kuivuttua levitimme koko kynnykseen viimeisen lakkakerroksen.



Kittauksessa käytettiin japanlastoja.

Lakka.



Kommentit

Suositut tekstit